gezicht Wie ben ik

Hoe omschrijf je jezelf en ben je dan die persoon?

Hoe komt het dat je mensen aantrekt of afstoot. Dat je door de ene persoon spontaan wordt omhelsd terwijl je door de ander, zonder dat deze persoon je kent, wordt afgewezen. Wat zegt het over mij. Wie ben ik dan?

Biografie

Ze gaven mij de naam Dorina Schuurmans toen ik in de lente van 1965 werd geboren op de Pluton, het toenmalige binnenschip van mijn ouders. Ik doorliep de lagere school, het middelbaar, en studeerde in 1984 af als doktersassistente. In hetzelfde jaar begon mijn loopbaan binnen de gezondheidszorg waarin ik 33 jaar heb gewerkt. In 1990 ben ik getrouwd en werden mijn man en ik gezegend met 3 prachtige dochters op wie we heel trots zijn.

Mijn jeugd liep niet van een leien dakje en ook de jaren daarna kent mijn leven, net als bij ieder ander, zijn ups en downs. Ik ging op zoek, wilde mezelf en mijn leven beter begrijpen, wilde achter het waarom komen van alle strubbelingen.
Boeken, cursussen en opleidingen gaven en geven mij de nodige kennis, maar de beste lessen leer ik door het leven zelf. Door vallen en opstaan, door mijn wil om bij te leren, door zelfreflectie en spiegelen, leer ik mezelf steeds beter kennen en mijn emoties en gevoelens beter begrijpen. Doorheen de jaren heb ik op deze manier meer en meer inzicht verworven en ben ik steeds wijzer geworden. Ik ben dankbaar voor alle mogelijkheden die mij gegeven zijn en gegeven worden in dit leven om mij persoonlijk te kunnen ontwikkelen en blijven groeien.

Mijn leuze: We zijn nooit te oud om te leren, zolang als we maar willen.

Zoals wordt gezegd zijn we perfecte wezens, zoals we zijn, met al onze imperfecties.
We zullen ons nooit perfect voelen wanneer we alles (blijven) geloven wat anderen over ons zeggen, want er is altijd wel iemand die negatief commentaar heeft. Voor mij is het daarom belangrijk om mezelf te kennen, zodat ik in mezelf kan geloven en van mezelf kan houden met al mijn imperfecties.

Toen ik de rode draad doorheen mijn leven begon te zien, begon ik te begrijpen dat alle strubbelingen, maar ook alle mooie momenten nodig waren om mij voor te bereiden op mijn taak in dit leven en om die persoon te kunnen zijn die ik in wezen ben.
Mijn zoektocht heeft geleid naar een eigen praktijk en daarmee brak de tijd aan om mijn levenservaringen, kennis, inzichten en wijsheid niet meer alleen voor mezelf te gebruiken maar ook in te zetten om anderen te helpen bij hun zoektocht.

Pluton, mijn praktijk, kreeg de naam van het schip waarop ik voor het eerste het levenslicht mocht aanschouwen, en welke altijd een speciale plaats in mijn hart heeft. Voor mij de perfecte naam als eerbetoon toen mijn praktijk zijn eerste licht mocht uitstralen op 1 april 2009.
Zijn naam omhelst de planeet Pluto, bekend om zijn kwaliteiten als kracht, doorzetting en transformatie. Gevolgd door een N van EN zoveel meer. Kwaliteiten die mijzelf en de praktijk vertegenwoordigen.

Wie ben ik!
Ik ben een persoon net als jij met tekortkomingen en kwaliteiten, perfect binnen de imperfectie. In de praktijk ben ik Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskundig therapeut, professioneel klankschaaltherapeut, Sound Healer en de persoon die klaar staat om jou te helpen met jouw persoonlijke groei.

Vele ervaringen opgedaan, vele cursussen en workshops gevolgd, vele boeken gelezen. Hieronder alleen de belangrijkste opleidingen en cursussen.

Opleidingen en cursussen:

© www.pluton.be