home Welkom,

Bij Pluton, de praktijk voor persoonlijke ontwikkeling, spirituele groei, Sound Healing sessies, klankschaalmassages en klankreizen.


Persoonlijke en spirituele ontwikkeling:

Al vanaf het prille begin van ons leven hebben zowel positieve als negatieve invloeden van buiten af een impact op ons verdere leven. Ons leven is een wereld vol leerprocessen die bestaat uit zonneschijn, bewolking, regen, stormen en orkanen. Er kan iets mis gaan tijdens de samensmelting van de eicel en de zaadcel, tijdens de zwangerschap, de geboorte, en elke dag die daar op volgt. In eerste instantie zijn we afhankelijk van de inzet en wijsheid van anderen om te overleven. Vanaf onze geboorte zijn zij ons voorbeeld.

De manier waarop wij zijn behandeld, ondersteund, begeleid, de gedachten en overtuigingen die ons zijn aangeleerd en die wij onbewust hebben overgenomen, als mede ons karakter bepalen hoe wij nu in het leven staan en omgaan met moeilijke en pijnlijke situaties. In welke situatie we ook terecht komen, ons brein gaat automatisch op zoek naar een manier om met die situatie zo goed mogeijk om te gaan. Indien deze manier succesvol blijkt te zijn zullen we in soortgelijke situaties automatisch op die manier reageren. We noemen dit een overlevingsstrategie. We doen dit omdat het ons een gevoel geeft dat we op die manier kunnen overleven ook al zijn we ons daar vaak niet van bewust. In vele gevallen is het in ons voordeel dezelfde strategie te gebruiken. Echter wanneer deze strategie voortkomt uit de gedachten en wijsheid van een kind dan zal deze ons op latere leeftijd beperken, omdat het de strategie is van een kind die nog niet het inzicht en de wijsheid had om het anders te doen.

We hebben allemaal een innerlijk kind in ons, een kind met gedachten, gevoelens, emoties. Een gekwetst kind met trauma's uit het verleden, met overlevingsstrategieën, onbewust overgenomen gedachten en overtuigingen van anderen. Een kind die blijft vasthouden aan wat ooit noodzakelijk was en die blijft geloven in wat anderen vertellen. Een kind dat zich laat belemmeren om uit te groeien tot een volwassen volwaardige eigen persoonlijkheid met geloof in zichzelf.

Als wij ons bewust worden van ons innerlijke kind, inzicht krijgen in de belemmeringen van ons kind en inzien dat wij de waarheid van een ander leven dan zijn we in staat om daar verandering in aan te brengen.
Een gekwetst innerlijk kind is te herkennen aan:

Mag ik jou vragen:
Wil jij graag jou innerlijke kind leren kennen, belemmeringen loslaten en jouw waarheid leven?
Laat mijn kwaliteiten een hulpmiddel zijn om meer inzicht te krijgen in de dieperliggende oorzaak achter jouw problemen, overlevingsstrategieën en belemmeringen. Aanvaard mijn begeleiding en ondersteuning zodat je de weg van verandering niet helemaal alleen hoeft te gaan. Maak gebruik van mijn luisterend oor en empatisch vermogen welke mij in staat stelt jouw emoties te herkennen en uit te drukken in woorden, in het herkennen van de tegenstrijdigheden in je handelen, denken en uitspraken.
Je eerste stap, hulp aanvaarden is meestal de moeilijkste. Als je die kunt zetten mag je trots zijn op jezelf en jezelf een schouderklopje geven, want je bent begonnen aan een nieuwe weg, de weg van verandering.


Klank:

Naast hulp bieden voor inzicht, begeleiding en ondersteuning werk ik met klanken. Als professioneel klankschaaltherapeut gebruik ik instrumenten om te healen. Ze brengen je lichaam en geest in balans, helpen je jezelf te openen waardoor blokkades in het lichaam kunnen worden opgeheven en inzichten makkelijker naar boven kunnen komen. We noemen dit een Soundhealing.
Daarnaast worden in de praktijk klankreizen georganiseerd in groep, hierbij ligt de focus met name op ontspanning. Het sluit echter niet uit dat er eveneens healing kan plaats vinden. Meer informatie hierover vind je onder de knop klank.

Is er iets niet duidelijk en heb je nog vragen, dan mag je mij altijd contacteren.
© www.pluton.be