¤

Oorkaarsbehandeling

Een oorkaarsbehandeling is een eeuwenoud ritueel, dat naar onze cultuur werd overgebracht door de Hopi-indianen. De Hopi-oorkaars van Biosun is een natuurproduct dat gemaakt wordt volgens het aloude en originele recept van de Hopi-Indianen. De Hopi-oorkaars is een holle cilinder van +/- 22 cm lengte. Hij brandt 10-12 minuten. Onderaan in de kaars zit een filter in kruisvorm of een Moeder Aarde-teken om te voorkomen dat assen in het oor terecht komen. Ze zijn vervaardigd uit de beste kwaliteit katoen, zuivere bijenwas, honingextract, traditionele indiaanse kruiden zoals Salie, St. Janskruid, Kamille en 100% natuurlijke aroma-essences. Honing heeft een uittrekkende en reinigende eigenschap en is tevens een van de beste ontsmettingsmiddelen. De kruiden werken ontspannend, rustgevend, versterkend, antiseptisch en herstellen het evenwicht in het autonome zenuwstelsel.


Hopi-oorkaars van Biosun

De oorkaars wordt voorzichtig in uw oor geplaatst zodanig dat de ingang wordt afgesloten. De kaars wordt aangemaakt en door de werking van de vlam ontstaat er een “schoorsteen effect” waardoor er een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang optreedt en een trilling van de lucht. Hierdoor wordt het trommelvlies zachtjes gemasseerd hetgeen zorgt voor een evenwicht van druk in het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis, het orgaan van Corti, en zo verder via de buis van Eustachius, de mond, keel, neus en de bijholten (sinussen). Terwijl de kaars brandt is er een ruisend of knisperend geluid te horen en voelt u een weldadige warmte die steeds aangenamer wordt naarmate de kaars verder opbrandt. De warmte zorgt ervoor dat de perifere doorbloeding verhoogd, het immuunsysteem geactiveerd wordt en de ontslakkende werking van de lymfevaten verbeterd.

Een oorkaarsbehandeling geeft rust en ontspanning en is absoluut niet pijnlijk. Om te voorkomen dat er geen onbalans ontstaat, en opdat het lichaam getriggerd wordt om de onbalans die er al is te herstellen, worden altijd beide oren behandeld.

BELANGRIJK :

Zelfs na een oorkaarsbehandeling is het aangeraden dat u voldoende (niet bruisend) water drinkt om afvalstoffen goed te kunnen afvoeren. Vermijdt overmatig alcoholgebruik. Uw oren zijn na een behandeling extra gevoelig. Water en wind verhogen de gevoeligheid. Vermijdt daarom de eerste 2 uur na een behandeling een bad of douche en ga zeker niet zwemmen. Vermijdt de eerste 3 uur tocht en wind.


Begin pagina


© www.pluton.be