¤

Klankschalen:

Klankschalen kunnen gemaakt zijn van metaal of kwartskristal. De metalen klankschalen bestaan uit een specifieke legering van verschillende metalen; goud, zilver, lood, koper, tin, ijzer en kwik. Wanneer een klankschaal wordt aangeslagen komen er allerlei trillingen vrij, zoals boven- en ondertonen, met verschillende frequenties. Deze frequenties komen overeen met frequenties van cellen, organen en weefsels, in het lichaam en kunnen daarmee gaan resoneren (mee trillen).


Klankschalen

Klankschaalmassage?

Een andere benaming voor klankschaalmassage is klankbad of klanktherapie.
Bij een klankschaalmassage plaats ik metalen klankschalen op en/of rond uw lichaam en sla ze vervolgens aan. Wanneer er in uw lichaam een disbalans is, dan is dat te horen aan de klank van de schaal. Als cellen uit balans zijn verandert hun frequentie. Door deze verandering zullen de frequenties van de schaal met de cellen niet meer op dezelfde manier resoneren, waardoor er een klankverschil optreedt. Dit is weliswaar een subtiel klankverschil, maar met een geoefend oor duidelijk hoorbaar. Door de schaal meerdere malen op dezelfde plaats aan te slaan, worden cellen gestimuleerd om hun eigen frequentie te herkennen en aan te nemen om herstel en balans te bevorderen.

Omdat uw lichaam voor een heel groot deel uit water bestaat, kunnen de trillingen, door een golfbeweging die ontstaat, heel diep doordringen in de cellen van uw organen en weefsels en aldaar een reactie te weeg brengen. De golfbeweging wordt in gang gezet doordat water snel en gemakkelijk, zelfs de kleinste, trillingen overneemt. Trilling is beweging. Omdat lucht net zo gemakkelijk trillingen overneemt als water, zorgen de klanken ervoor dat het lichaam ook aan de buitenkant gestimuleerd wordt. De klanken zorgen voor een golfbeweging van de lucht rondom die uw hele huidoppervlakte en uw oren bereiken en aldaar een reactie te weeg brengen. Door de diepe werking op celniveau, zowel aan de binnen als de buitenkant, zorgt een klankmassage voor een rustgevend en ontspannend effect.

Vele voordelen:

Een klankschaalmassage heeft vele voordelen, namelijk:Begin pagina

© www.pluton.be